Karelia

Karelia Parkett var opprinnelig et familieeid finsk selskap med lange tradisjoner. I 2012 ble de overtatt av Kährs Group fra Sverige, som er verdens største og ledende parkettkonsern.

BOA har samarbeidet tett med Karelia i 20 år som deres eksklusive samarbeidspartner i Norge. Et parkettgulv fra Karelia gir deg trygghet, kvalitet og et gulv med lang levetid du lett kan bli glad i. Karelia jobber kontinuerlig med å finne de mest miljøvennlige produksjonsmetodene for sine gulv. Karelia har et stort utvalg av tregulv i ulike overflatebehandlinger og utseende. Så uansett hvilken smak du har, vil du kunne finne et slitesterk gulv som vil forskjønne hjemmet ditt i mange år fremover. Hvis du ser for deg hvordan du vil ha det, har Karelia kunnskapen og erfaringen som han gi deg en løsning.

 • Vedlikehold
 • Leggeanvisning
 • Diverse
 • Miljø
 • VEDLIKEHOLDSINSTRUKSJONER

  Hvis du legger edeltregulvet i henhold til instruksjonene, får du et edeltregulv som varer lenge.

  Det beste du kan gjøre for å bevare ditt parkettgulv er å bruke dørmatter for å stoppe smuss ved inngangsdøren, og hindre riper ved å bruke filtknotter under møblene.

  For å holde gulvet rent trenger du bare å tørke av det med en fuktig mopp for parkettgulv.

  For rengjøring av oljede parkettgulv tilsettes en dråpe nøytralt rengjøringsmiddel eller kombinert behandlingsmiddel/rengjøringsmiddel i vaskevannet. Men husk at det er helt naturlig at parkettgulv får merker etter livets løp – dette gir gulvet karakter. Mange synes faktisk at dette er det beste med parkettgulv, og grunnen til at de kjøper det.

  Vedlikehold lakkede tregulv Karelia

  Vedlikehold naturoljede tregulv Karelia

  Vedlikehold oljede tregulv Karelia

   

   

 • LEGGEANVISNINGER

  Det er enkelt å legge et edeltregulv!

  Når du skal legge et edeltregulv, må du forsikre deg om at du har de nødvendige redskapene, og være oppmerksom på andre forhold som er viktige ved legging: Gulvet bør være jevnt, og omgivelsestemperaturen riktig. Både Karelia Profiloc -edeltregulv og not og fjær-gulv, som limes rundt kantene, er lette å legge. Gulvet er klart til bruk umiddelbart etter legging og krever ingen ytterligere behandling siden bordene er overflatebehandlet på fabrikken.

  Før legging må du sjekke at undergulvet er rent, tørt og jevnt. Den relative luftfuktigheten i betonggulv må være under 85 %. Kontroller at gulvets overflate er jevn, ved å bruke f.eks. en linjal eller et rett gulvbord. – maks 3 mm avvik er tillatt over en lengde på 2000 mm. Ved behov jevnes undergulvet ut med en avrettingsmasse av god kvalitet.
  Før legging fjernes eventuell smuss og støv fra undergulvet. Rull ut en remse av underlaget oppå undergulvet og la det være et smalt mellomrom (ca. 5 mm) mellom underlaget og veggen.
  Tuplex-underlaget legges på undergulvet i rullens utrullingsretning, med forsiden ned. Tuplex-underlaget kan enkelt kuttes med for eksempel en stanleykniv. Vær forsiktig så du ikke skader underliggende materialer, som for eksempel gulvvarmesystemet under gulvet.

  De parallelle strimlene skjøtes sammen med plastoverlappingen, ved å vende plasten over den forrige strimmelen (med en overlappingsbredde på omtrent 20 cm). De påfølgende strimlene kan også teipes sammen ved behov, men det er ikke nødvendig. Teiping bidrar til å holde underlaget på plass når du legger edeltregulvet. Forsikre deg om at Tuplex-strimlene sitter tett og at plastoverlappingen sitter godt oppå skjøten. Vær forsiktig når du går på underlaget så det ikke blir hull eller bulker i Tuplex-materialet.

  Leggeanvisning Karelia Profilock 5G

   

   

 • Karelia parkett på gulvvarme

  Guidelines tregulv

  Relativ Luftfuktighet

  Treteknisk

  Karelia – Datablad – Oiljet parkett

  Karelia – Datablad – Lakkert parkett

  Karelia – Garanti