BOEN

Velkommen til en verden av parkett.
Parkettgulv laget med lidenskap, stil og godt håndverk.

Allerede i 1641 begynte arbeidet med foredling av tre på to små sagbruk i det naturskjønne Sør-Norge. Vår norske arv har gitt oss erfaring og håndverk som gjør våre produkter unike i det internasjonale markedet. Med røtter og erfaring som tar oss mer enn 350 år tilbake i tid, får vi styrken til å være modige, nyskapende og kreative. En ekte lidenskap for trender inspirerer vår produktutvikling, og holder oss relevante og synlige i den raskt skiftende interiørverden.

 • Vedlikehold
 • Leggeanvisning
 • Diverse
 • Miljø
 • Vask og vedlikehold

  Gulvene våre er enkle å holde fine og rengjøre, det er bare noen få ting du bør huske på. Gjør du dette, blir gulvet tatt vare på og det vil holde seg fint.

  Avhengig av hvor mye gulvet ditt blir belastet, er det gjenstand for naturlig slitasje. Over lengre tid kan det forekomme bruksmerker på overflaten, derfor anbefaler vi forebyggende tiltak og regelmessig vedlikehold.

  Tips for å holde gulvet vakkert:

  Stopp skitt på døren: Legg en dørmatte ved inngangen.
  Unngå riper: Bruk filtknotter under møblene.
  Hold det rent: Støvsug regelmessig. Tørk opp søl omgående for å hindre vann fra å skade overflaten.

  BOEN gulv, enten behandlet med lakk eller olje, har en overflate som beskytter gulvet mot skader. Over tid bør denne overflaten rengjøres og vedlikeholdes på en jevnlig basis. Hvis gulvet er tatt godt vare på, vil det fortsatt være vakkert i flere tiår.

  Rengjøringsproduktene er tilpasset de ulike overflatebehandlingene.

  Vi anbefaler at lakkerte gulv rengjøres med syntetisk vaskemiddel (uten innhold av fett), mens oljede gulv rengjøres med såpe (med innhold av fett).

  Til å vaske gulvet bør du bruke det rengjøringsmiddelet som er best egnet for overflaten til parketten din. Tre er følsomt for vann og det anbefales å bruke en godt oppvridd klut. Eventuelt søl på gulvet bør fjernes umiddelbart, og før det tørker. Ved jevne mellomrom bør du vedlikeholde gulvet med egnede produkter.

  Det gjør gulvet slitesterkt og slitte overflater får igjen en naturlig glans.

 • BOEN 14 mm 5G Click

 • Gulvvarme

  BOEN Parkett og gulvvarme? Ikke noe problem, her finner du mer informasjon.

  Parkett og gulvvarme, fungerer dette?
  Vår erfaring forteller oss at det gjør det, og det kan ha sine fordeler. Klimaet i rommet er ofte mer stabilt i forhold til rom med radiatorer.

  Den termiske motstanden til parkett er lav, dette betyr at varme overføring blir nesten ikke hindret. Parkett med gulvvarme kan også være kostnadseffektivt. Ta med i betraktningen at tretyper som bøk og lønn er mer utsatt for sprekker enn for eksempel eik.

  Det er viktig å forsikre seg om at man oppnår riktig romtemperatur. Vi anbefaler at parketten har permanent gulvvarme på, dette gjør at gulvet ditt holder seg mer stabilt.

   

  Parkett har høy ledningsevne og kan derfor med fordel legges over gulvvarme. Her er noen gode råd å merke seg.

  Vær oppmerksom på:

  Parketten bør legges så tett mot underlaget som mulig for best varmeoppnåelse.
  Maksimal effekt av varmesystemet er 60 W/m².
  Overflatetemperatur på undergulvet er maks. 27 °C.
  Relativ fuktighet mellom 30 og 60 %.
  Vær oppmerksom på at tepper med underside av gummi eller annet tett materiale, kan isolere varmen under teppet og da skade parketten. Tepper vil også påvirke UV-lyset som treffer gulvet.
  Klimatiske forhold
  Treverk er et levende materiale som påvirkes av omgivelsene.

  Treverk er et levende materiale som påvirkes av omgivelsene. Trefuktigheten styres av luftens relative fuktighet (RF), som er forholdet mellom ”tørr” og ”våt” temperatur. På våre breddegrader varierer klimaet ganske mye fra sommer til vinter. Dette har virkning også innendørs, spesielt i fyringssesongen. Da kan det i svært kalde perioder bli så tørt som 10 – 15 % RF, særlig i bygg med krav til TEK-10 og i passivhus.

  BOEN parkett tåler en relativ fuktighet (RF) fra 30-60%. Takket være vår kvalitet, tåler BOEN parkett t.o.m. fra 20 – 60 % ved en temperatur på 18 °C. Alt innvendig trevirke stiller seg i likevekt med luftens relative luftfuktighet (RF) og krymping og sprekkdannelser er ofte resultatet. Dette kan unngås ved å tilføre fuktighet til luften, da vil også både mennesker og planter trives bedre. Bruk gjerne en luftfukter.