Kährs

Kährs holder til i Nybro i Sverige – på samme sted hvor alt startet for 150 år siden, i lokalene til det som i dag er verdens største og ledende parkettkonsern. Kombinasjonen av lange tradisjoner, håndverk og en lidenskapelig interesse for design og ny teknologi, gjør at de fremdeles er ledende på utvikling av moderne tregulv.

I 1941 tok Kährs patent på et flerlagsgulv i tre – lamellparkett, og kan med det titulere seg som «oppfinner av det moderne tregulv». I dag er det deres nye låsesystem, Woodlock 5S, som bekrefter den lange tradisjonen. Med dette systemet kunne bordene for første gang låses sammen, uten bruk av lim. Resultatet er et enda sterkere gulv, som i tillegg er raskt og enkelt å legge og samtidig gir et meget flott sluttresultat.

Kährs kombinerer moderne stil og tradisjonelle gulv gjennom ulike teknikker, som gir økt dimensjon og karakter. Du vil finne et gulv fra Kährs som passer for alle miljøer.

 • Vedlikehold
 • Leggeanvisning
 • Diverse
 • Miljø
 • VEDLIKEHOLDSINSTRUKSJONER

  Våre gulv er holdbare og enkle å holde rene. Med godt vedlikehold vil gulvet bevare utseendet i mange år fremover.

  Det er verdt å huske på at lyst innfargede og lyse treslag er mer følsomme for slitasje enn mørke, og krever derfor hyppigere rengjøring og vedlikehold. Sørg for at inngangen er godt utformet og har et område hvor man kan tørke av skoene slik at gulvslitasjen blir mindre. Nedenfor finner du en oversikt over vedlikeholdskrav til boliger.

  Kährs - Vedlikehold - i bilder

  Vedlikeholdsguide

  Vedlikeholdsveiledning

  Reparasjonsveiledning

 • LEGGEANVISNINGER

  Kährs-gulv kan legges på flere måter. Leggemåten avhenger imidlertid av gulvets låsekonstruksjon. Woodloc®-bordene låser seg til hverandre mekanisk, uten synlige fuger. Den overlegne passformen gjør dessuten gulvet sterkere og mer slitesterkt.

  Leggeanvisning – Woodloc®

  Leggeanvisning – Woodloc® 5S

  Tips ved legging av Woodloc® 5S

   

   

 • GULVVARME

  Gulvvarme basert på elektrisitet eller varmtvannssløyfer er på mange måter den ideelle varmeløsningen. Ditt valg av gulvvarmesystem skal gi en effektiv og jevn varmefordeling over hele gulvoverflaten.

  Gulvets overflatetemperatur må aldri overskride 27 °C. Dette gjelder også ved/over sentralvarmerør, over rørlengder og under tepper, møbler, ovner osv.. Med en fornuftig møblering, uten for mange tepper eller tepper som er for tykke, er det rimelig å oppnå en temperatur på 23 °C over ledig gulvområde, noe som gir en romtemperatur på ca. 21 °C, forutsatt at rommet krever normal oppvarming. Dette innebærer at tetninger, isolering, vinduer osv. har vanlig standardkvalitet. Ta ekstra forholdsregler for å sikre at varmtvannstemperaturen aldri overskrider maksimumstemperaturen, og at leggeanvisningene fra leverandøren av varmesystemet følges nøye.

  Advarsel

  Gulv med undervarme er mer mottakelig for fuktighet enn gulv uten varme. Det er fordi forskjellen i fuktighetsinnholdet mellom de tørreste og fuktigste delene av gulvet øker over tid. Gulvvarme fører til mer omfattende tørking, som gjør at gulvet trekker seg sammen og krymper. I kalde og tørre klima er det ikke unormalt at det oppstår sprekker mellom stavene og at bordene buer seg noe fra tid til annen. Vi anbefaler Kährs Original 15 mm parkettgulv eller Kährs Linnea 7 mm med Woodloc®- eller Woodloc® 5S-fuger for gulv med gulvvarme. Både Kährs Original og Kährs Linnea reduserer risikoen for at det oppstår sprekker.

  Det er verdt å huske på at parkettgulv av bøk og hard maple utvider seg og trekker seg sammen mer enn andre treslag. De anbefales derfor ikke til bruk med gulvvarme.

  Legging på gulvvarme

  Tregulvet må legges tett inntil undergulvet, uten luftspalte, siden luftspalter kan føre til at treet tørker ut veldig raskt.

  Ved legging av gulv på gulvvarmesløyfer bør arbeidstemperaturen være minst 18° C. Dette gjelder bord, undergulv og romtemperatur. Den relative luftfuktigheten må være på mellom 20 og 60 % før, under og etter legging av gulvet.

  Ullpapp foretrekkes som mellomlag, siden celleplast av polyetylen og korkplate har høyere varmegjennomgangsmotstand.

   

  Les mer om legging på gulvvarme:

  Krav til undergulv og gulvvarme

 •