Bjelin

Bjelin er en del av Pervanovo Invest AB Group og utvikler og produserer et bredt utvalg av både tradisjonelle tregulv og innovative gulv av nye materialer.
Produksjonen foregår på topp moderne fabrikker i Sverige og i Nord-Kroatia, der vi har tilgang til FSC-sertifisert tre av høy kvalitet samt erfarne medarbeidere som i flere generasjoner har jobbet med å bearbeide den velkjente slavonske eiken til vintønner og i dag til gulv.

Pervanovo Group, som i dag har drøye 2000 ansatte, med produksjonsanlegg i Viken (Sverige) og i Bjelovar, Ogulin, Otok og Vinkovci (Nord-Kroatia), vil i løpet av de nærmeste årene utvide produksjonskapasiteten for å møte etterspørselen etter brede gulvbord i herdet tre og klikkbare parkettstaver for limfri montering av fiskebensparkett.

Produksjonen er basert på enkle og samtidig kloke prinsipper, som sikrer en bærekraftig virksomhet. Størstedelen av gulvene er trebasert. De er miljøpositive fordi tre binder og lagrer CO2.
Bjelin utnytter alle råvarene og hver eneste trestamme fullt ut. De har produksjonssystemer som beregner hvordan tømmeret kan kuttes perfekt for å produsere ulike størrelser og former. Treverk som ikke egner seg som overflatesjikt, brukes som fyllmateriale. Ingenting går til spille. Restmateriale fra produksjonen kan resirkuleres og bli til fyllmateriale i nye gulv. Dermed går minst mulig materiale til spille, og vi får maksimalt gulvareal ut av hver kubikkmeter råmateriale.

Råvarene er fra ansvarlig drevne skoger der tømmeret bearbeides lokalt. Dette reduserer transporten og sørger for lokale arbeidsplasser.

  • Miljø